Ytterligare en bra film om fetma och socker(kolhydrater)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0ndTEu_qDGA

LCHF och träning

Har läst Jonas Bergqvists nya bok. Mycket bra. Den blev sågad av grabbarna som ligger bakom siten traningslara.se. Dom tyckte att den hade för lite av vetenskaplig förankring. Tyckte inte det behövdes i denna bok då den byggde på sunt förnuft. En sak som jag nu har anammat från denna bok. Är mängden kolhydrater. Har tidigare varit ganska strikt och legat på ca 30-40 gram kolhydrater per dygn. Enligt Jonas kan man ha nytta vid träningsdagar/tävling att tillföra kanske runt 100-120 gram kolhydrater. Under dessa dagar har du din höga fettförbränning som bas men kan även utnyttja dina glykogen förråd för att få ut det där lilla extra.

Vila

Har skrivit om detta innan men tål att upprepas: "Man måste använda sig av något som kallas periodisering, vilket närmast kan beskrivas som två steg framåt och ett steg tillbaka"

Träning v.16

Återigen en bra träningsvecka. (5 löppass)Mycket kvalitet. Tänkte att kommande vecka ska bli en mängdvecka. Lite längre, lite lugnare. Har haft ont i halsen 2 dagar nu. Blev en en behövlig vila. Men imorgon kan jag nog ge mig ut igen.

En intressant men skrämmande film om socker och cancer

http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

En mycket bra och intressant film om fetma

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h0zD1gj0pXk

Träning V. 15

Det blev en bra vecka. 5 st löp pass med en bra blandning av distans och intervall. Ett styrkepass blev det också.(Stenålderspromenad)

Pajkastning

Är medlem på en mycket bra träningssajt som heter funbeat. Där kan man regga sin träning och även deltaga i alla möjliga diskussionsgrupper. Kände för ett tag sedan att jag ville bidra med mina erfarenheter runt LCHF och träning. Sagt och gjort så skapde jag en ny diskussionsgrupp där jag beskrev tiden med LCHF och mina erfarenheter. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag startade värsta pajkastningen. Det visade sig att det finns två läger. LCHF och motståndarna till detta. Ingen vill ge sig eller lyssna på varandras åsikter. Hela denna diskussionsgrupp som jag lade upp i all välmening slutade med värsta personangreppen från båda läger. Usch vad tråkigt. Tråkigt att inte kunna föra en vettig diskussion utan att det ska behöva sluta med personagrepp. Bara för att i detta fall ingen av sidorna ville respektera varandras åsikter och tankar.

Ny bra bok

Jonas Bergqvist har skrivit boken "LCHF och träning". Rekomenderar den starkt. Se gärna på hans föreläsning ang lchf och träning: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zsAELWGtxWw

RSS 2.0